Utstyr&produkter

Pakke i posten fra Animail - endelig

For 2 uker siden bestilte jeg en pakke fra Animail.no. Jeg har prøvd å kontakta dem de siste dagene da jeg synes det var drøyt å ikke engang motta beskjed om at pakken var sendt 2 uker etter bestilling, spesielt når de lovte rask levering. Det var derimot POSTEN sin feil, som mottok pakken fra UPS Norge, som var og leverte når jeg ikke var hjemme. Men leverer de beskjed om at pakken ligger på postkontoret så jeg kan hente den selv?? NEEEI. 

Så den har ligget på postkontoret i en uke, og UPS skulle sende inn klage på posten, da det er helt på tryne å ikke gi beskjed til kunder som ikke er hjemme for levering på døra. 

Men jeg var veldig glad når jeg henta pakken i kveld og endelig fikk prøvd på Ylva utstyret! For det var hovedsakelig en pakke til Ylva - med Hurrta Y-sele og ordentlig kløv som jeg har ønska meg i mange mange måneder nå. Endelig har jeg penger til å skjemme bort hundene mine enda mer enn de allerede er! Hehe.

Kjøpte også en kong-leke med tau på til Frigg + krok til bilen sånn at jeg får bedre lufting i bilen bak!

Stolt jente med ny sele! Kostet 249,-

Kløven satt helt knall! Hun synes alltid sånne nye ting er litt ubehagelig, men i morgen skal vi prøve den ut på tur! 

Betalte 783,- for denne, Ruffwear er dog av KVALITET. 

Leke vi skal teste ut i morgen på trening.

Nå gjenstår bare 2 pakker igjen. Så deilig å glede seg til pakker i posten!!

Pakker i posten: Nytt utstyr!

I dag kom endelig pakkene mine i posten; egentlig alt til hund... Hehe. Nytt tekstilbur der jeg kan ha begge i med stor plass, valgte derfor den største modellen og førsteinntrykket er at buret er veldig solid og stødig selv om det er et "mindre bra" merke. Har også ENDELIG kjøpt meg treningsvest, og den er jeg også kjempefornøyd med. Får se om jeg får til noe broderi på den etterhvert! Så måtte også jentene få nye matchende halsbånd, de kostet bare 49,- pr stykk så da kunne jeg ikke dy meg... Det er én av "ulempene" med å ha to hunder nå kjenner jeg; går jo søren meg ikke an å kjøpe til bare én hund!! De må jo ha matchende seler, kobbel, halsbånd og gjerne seng også... Prøver å beherske meg da. Bestilte alt fra hooks.no

Har også fått webkameraet mitt i posten nå, så jeg kan følge dem fra mobilen når som helst når de må være alene hjemme. Tar jo opp lyd, så jeg vet de ikke bråker; men jeg synes det er greit å se dem på video, slipper å spole gjennom hele lydbåndet som tar tiiiid etterpå, pluss at jeg finner ut veldig mye om soverutinene deres når jeg ikke er der, hvor lenge sover de etter jeg har gått, hvor tidlig kan de høre meg når jeg kommer hjem osv. (Ylva varsler aldri når JEG kommer, hun hører det er meg på stegene mine tror jeg). Også er det beroligende for meg å kunne se de live, i stedet for å måtte vente til jeg kommer hjem før jeg vet at det har gått bra. Jeg har dem forresten adskilt nå, der Frigg er på kjøkkenet og ikke har tilgang på NOE å få tak i, mens Ylva er på stua. Jeg har tildekt grinda med teppe, men de vet jo at den andre er der, det er også noe jeg har tenkt til å teste ut; om jeg kan feks. gi Ylva bein og motsatt uten at den andre står og er frustert og ser på.

Paaakkeeer<3

Stoffburet! Kjempefornøyd. 599,- for str. XL. Naglehalsbånd som jeg har sett etter lenge, til 49,- pr stykk. 

Nå har jo jeg svarte hårete hunder, så de vises ikke sånn kjempegodt da... I hvert fall ikke på Frigg - og halsbåndet kunne godt vært litt breiere. 

Men synes de var fine fordi da! ;-)Og dette er treningsvesten, helt svart og nøytral med mange gode lommer! Betalte 449 for denne, som ikke er dyrt for en treningsvest! Jeg har str. XXS/XS

Har du bestilt nytt hundeutstyr i det siste?

Ny genser til Ylva

Var innom Buddy i dag og fant denne varme, deilige fleecen til Ylva til bare 149,- kr. Den blir god å ha når vinteren kommer og vi skal stå iro eller hun må vente i bilen, kler tross alt bare på henne for at hun ikke skal fryse!Nå stikker vi straks på trening! 

Frigg med potehalsbåndet

Husker dere dette halsbåndet jeg vant i en konkurranse på ccrested.blogg.no? 

Nå passer det endelig til snuppa, dog fortsatt på innerste hakk. Synes hun ble rålekker i det!

Halsbåndet er fra ilovedogs.no

Se mine to vakre matchende jenter!

Jeg har aldri hatt noen positive tanker til overs for folk som pynter opp hundene sine i rare klær og kjoler, og som kjøper stæsj som er totalt unødvendig og ofte ubehagelige for hunden å ha på seg.

Halsbånd og seler derimot! Det er en annen historie. Der er vel egentlig alt lov av pynt og jåleri mener jeg, forutsett at pynten eller designet ikke skaper ubehag naturligvis. Jeg har en veldig fin samling av både halsbånd og seler, og mitt siste innkjøp er jeg veldig fornøyd med! Ylva hadde et rogz-halsbånd i sjokkrosa med refleks på som jeg kjøpte for en god stund siden, og når jeg fant samme type i større halsbånd + kobbel i forskjellige størrelser på Zoo-1, så måtte jeg jo bare... Matchende rosa kobbel og halsbånd til mine to svarte hunder liksom! Tror ikke jeg så på prisen engang... Men tror det var ca 100-150 kr per stykk. 

Det lille hadde jeg fra før til Ylva, kobbelene og det store halsbåndet kjøpte jeg for ca 2 uker siden.

Seee så fine jenter!!

Også ble det litt kveldslufting i sta med masse lek. Nå er Ylva så trygg på Frigg at det er første gang jeg har sett at hun blir litt voldsom, der jeg må gå inn i moderere Ylva av og til! Hun løper av og til Frigg ned, som selvfølgelig ikke blir noe problem når Frigg er voksen - men det er likevel ikke greit å løpe en annen hund overende! Frigg fant en pinne!Den ville Ylva gjerne også ha...Gærne-trynet på Frigg...Hoppla!Fine barna mine!

Har du matchende utstyr til dine hunder?

Siste to pakker i posten - tusen takk Marte og Kira!

For noen uker siden vant vi konkurransen til Marte og Kira fra ccrested.blogg.no. Da vant vi egentlig en dress fra ilovedogs.no, og vi fikk den i posten. Men den var ALT for trang for Ylva, hun ville ikke engang bevege seg i den. Så vi sendte den tilbake, men ilovedogs hadde ikke flere dresser igjen i str. Large, så da fikk vi velge det vi ønsket for 100 kr! Og da valgte jeg mitt første halsbånd og leke til valpisen som kommer snart. Det føltes litt rart å bestille et så stort halsbånd (valgte ikke valpestr.) i motsetning til de små halsbåndene jeg kjøper til Ylva. Jeg har jo allerede tosifret antall halsbånd til Ylva som jeg også kan bruke på valpen. Men når valpen blir unghund er det fint å i hvert fall ha ett halsbånd allerede (som om det ikke blir flere liksom, prøver å lure meg selv men akk...). 

Uansett, kjempegøy å endelig vinne en konkurranse! Jeg vinner aldri liksom:)

Forrige uke fikk vi også en pakke, og den var faktisk fra Marte selv - det var maleriet som hun malte for meg! Jeg synes det ble KJEMPEFINT og det henger nå i gangen min. Spørs om du må male valpen min en vakker dag også, Marte! Hihi! Hvis jeg hadde hatt litt mer talent så skulle jeg malt selv, for jeg synes det er utrolig fint med sånne dyreportretter og jeg ELSKER å ha personlig kunst og dekorasjoner i hjemmet. Det er jo et sted man får uttrykke hvem man er og hva/hvem man elsker. Så for meg blir det da en klar selvfølge å ha hundene mine på veggen.

Her er dressen som vi prøvde på, og som vi måtte sende tilbake. Synes hun kledde den veldig godt ellers da:

"Jeg beveger meg ikke en jævla millimeter i den kondomen her!"


Halsbåndet jeg valgte til valpen!

Og leken! Dratau i enden og pipelyd inni.

 

Og her er det flotte maleriet som Marte malte til meg:Malt av dette bildet, der jeg ba Marte om å male på ordentlig ører på henne i stedet for teipen på bildet.

Det henger i gangen, så det er det første jeg ser når jeg kommer inn døra! :)


"Men...? Ingenting i posten til meg da?"

 

For en halvtime siden kom vi inn fra en langtur med kløv og trekksele, Ylva ligger nå utbretta på sofaen ved siden av meg. Og neste uke skal vi flytte!! Som vi gleder oss SINNSYKT til! Kommer til å poste noen bilder fra leiligheten og jeg er sikker på at Ylva kommer til å finne seg til rette der med en gang! Så mye å glede seg til at jeg blir litt overvelda...

Ønskelisten over utstyr

Nå er det leeenge siden jeg har kjøpt hundeutstyr! Og av den ene og alene grunn at jeg sparer penger så hardt jeg kan, jeg kjøper verken klær til meg selv og heller aldri noe "jeg virkelig vil ha", og det kommer jeg heller ikke til å gjøre før jeg har nådd oppsparings-målet mitt. Da kan jeg kjøpe både trekksele, kløv, halsbånd, turseler og alt det andre jeg har lyst til å hamstre inn... Og jeg klarer nesten ikke VENTE med å kjøpe inn valpeustyr, sukk!!!

Her er det jeg sikler over nå for tiden...

Refleksdekken fra Hurtta 

Vil ha dette både til Ylva og til portisen! 416 kr hos divinedog.


Treningsvest fra Hurtta med refleks

Har såååå lyst på denne!! Jeg har jo ikke treningsvest engang, og har egentlig veldig bruk for det (utrolig irriterende å ha masse klumpete leker under trange jakker osv),

og det blir jo ikke akkurat lettere å motstå denne herligheten når den er på salg hos divinedog og "bare" koster 560 kr...Koster originalt 747!Refleksskjerf fra Hurtta

Synes disse er SUPERFINE!! Lyser godt opp hunden foran, og dette er sånn "hundepynt" jeg synes er lov med god samvittighet. 144 kr hos divinedog.


Regndress fra Hurtta

Jeg trenger en ny regndress til Ylva, og kommer også til å ha en til portisen (men ikke før portisen er voksen selvfølgelig), og synes denne er råålekker. 458 kr hos divinedog. 


Kløv fra Ruffwear

Vil ha denne til Ylva! Trenger en ordentlig kløv til henne nå som hun har begynt å bære mer vekt, denne koster 791 hos canis.no

Jeg får jo aldri nok av halsbånd heller, og jeg elsker å finne unike halsbånd både med og uten "blingbling"! Jeg har jo tispe, og skal også ha en tispe til, så litt pynt er lov.


Disse to herlighetene er begge fra potekompaniet (en nettbutikk jeg ELSKER), det til venstre koster 149 og det til høyre 199. Lekkert!

Fant også masse annet fint som jeg har såååå sååå sååå lyst på hos potekompaniet:

Dette herlige skiltet koster bare 149!


Grooming-forkle til 195 kr, en absolutt nødvendighet ettersom jeg er dekt av små svarte hår etter at jeg har hatt en god klipperunde med Ylva. Også fra potekompaniet.

Hva går du og sikler etter? 

Trodde jeg ville sikle mindre av å skrive dette innlegget, men må innrømme det bare ble mye verre... 

Har funnet "must have" innen pelsprodukter!

Jeg tenkte jeg skulle tipse alle mine lesere om et produkt som jeg mener ALLE som har hund med medium til lang pels burde ha. Dette gjelder da naturligvis ikke de med korthåra-hund. Men hvis du børster hunden din enten én gang i uka eller flere ganger for dag, og opplever floker - så er dette et produkt jeg anbefaler på det varmeste. Jeg har prøvd det på Ylvas floker, vanligvis bruker jeg en børste med rullerende tenner som hun HATER, og det tar lang tid å få ut de verste.

Dette produktet kan du også bruke på våt pels! Noe jeg synes er kjempebra, og jeg kommer til å bruke dette produktet MYE på portisen min som da blir både bruks og utstillingshund.

Jeg har ikke blitt sponsa i det hele tatt, kjøpte produktet selv på butikken Enklere Liv for 149,-. 

Her er vidunderet, børsten heter Tangle Teezer.

Jeg har varianten "Aqua splash", som er hovedsakelig for vått hår/pels, men den kan også brukes på tørt hår/pels. Du får den i flere farger og varianter. Noe jeg også synes er KNALLBRA med denne fantastiske børsten, er at den er kjempeenkel å rengjøre. Den er jo av plast, og det er lett å fjerne hår som sitter på tennene. Som betyr at jeg også kan bruke den på meg selv. 

Anbefales virkelig!

Ny barberingsmaskin!

Hentet denne lekre nye maskinen på posten i dag! Maskinen fra Oster jeg betalte 900 kr for i fjor har blitt såpass slitt at Ylva synes det er veldig vondt å bli klippet nå. Aller helst skulle jeg kjøpt meg en fancy, kraftig og dyr maskin - men jeg er jo student og har ikke råd til sånt. Så jeg tenkte at jeg kunne prøve å kjøpe en maskin som egentlig er for mennesker, ettersom den gamle Phillips-maskinen jeg brukte på Ylva før fungerte mye bedre enn den jeg kjøpte fra Oster... Så jeg er spent på å prøve den neste gang hun skal barberes. Betalte ca 550 kr for denne her, og den har veldig mange lengde-innstillinger og den er også veldig stillegående. Den kan også rengjøres i vann!

Skal gi dere en vurdering etter den er tatt i bruk!

Inkludert fin veske å oppbevare maskinen i, var også med saks og kam!Hvis du barberer hunden din, hva slags maskin bruker du?

Ylva's nye halsbånd og sele

Her kommer noen lekre bilder av de fine halsbåndene og selen vi fikk fra Hege og Nico til jul! :-)

Halsbånd nr. 1Halsbånd nr. 2Puppia-sele

Hun kler rosa gitt!

Ylva har fått ny fleece-dress!

I dag fikk vi pakke i posten fra "bestemor" Ann Kristin, altså oppdretteren til Ylva! Det var såå gøy og jeg var kjempespent når jeg åpna, hun har vært så kjempesnill og sy en god og varm fleece-dress til Ylva. Og den trenger hun virkelig, kommer til å bruke den masse i vinter. Kjempesøte farger, har også et fint hjerte på ryggen! Lot Ylva går litt rundt med den ista, og den varmer veldig bra. Ble alt for varmt til henne å ha den på inne i hvert fall.

Ellers har jeg vært på jobb i nesten 9 timer i dag, gikk en laaang tur med Ylva kl 7 i morges og har sittet foran tven med henne hele kvelden. Hun er i hvert fall kjempeflink, tok opptak av henne i dag og hun ulte én gang 10-15 minutter etter at jeg hadde gått. Etter det var det musestille. Ga henne en tyggestang pluss at jeg pakka inn godbiter i en dorull, det likte hun! Papir over hele stua når jeg kom hjem!

Bilder av den fine dressen:"Geez mom, enough pictures yet?"

Tusen takk Ann Kristin!!! <3

Godbiter: Ylva's favoritter og tips!

I går satt jeg i type 5 timer og skjærte, stekte og pakket ned godbiter. Ikke bare til Ylva, men også til Fido som jeg skal lufte i hele juli og som trenger endel godbiter i treningen.

Så jeg gikk til storinnkjøp av litt forskjellig, hovedsakelig valgte jeg etter Ylva's smaksløker ettersom Fido spiser alt jeg gir han. Dette var det jeg endte opp med:

Kyllingfileter! Fant ikke noe som ikke var tilsatt salt, men det var såpass lite salt (0, 6 %), at jeg tror det går bra! Ylva ELSKER kylling. Disse stekte jeg i panna med smør og skjærte opp i passende biter før jeg kasta dem i frysern.

Grillpølser, disse var mest til Fido ettersom Ylva fort går lei pølser. Så jeg delte opp litt i mindre biter til henne, så i større biter til Fido. Pakka kostet 20 kr.

Og kyllingboller, disse går rett ned! Kjøttboller fra Gilde er også en soleklar favoritt.

Og til slutt dentastix. 28 bein i pakken, i tillegg til at det er to forskjellige smaker. Ylva er veldig glad i dentastix, men jeg har så mye annet bein til henne og jeg ville lage noen godbiter som hun må tygge litt på. Sånne godbiter er kjempebra å bruke ift. passeringstrening, da tygging virker beroligende i hjernen og sender beroligende signal til andre hunder (har jeg lest i hvert fall). Og de holder seg kjempelenge og jeg vil ha godbiter i bilen som ikke blir dårlig.

MEN....

Dentastix er noe dritt å dele opp!! De er steinharde og jeg måtte tenke meg godt om hva som ville være enkelt å dele dem opp med.

Så jeg har lagd en liten guide her om hvordan jeg gjorde det i går kveld;Du trenger:

- En saks

- En fjøl (å ha under)

- En avbitertang

STEP 1:

Klipp av alle "sidene" med saks, her på bildet har jeg først delt dentastixen i to, men fant ut senere at det ikke var nødvendig. Klipp så nærme som mulig. Fordel å ha en stor og skarp saks, da det er tungt å klippe.

STEP 2:

Når du har klipt av to sider, klipper du den lange flate siden i to, sånn at du ender opp med 4 omtrent like store remser.

Sånn!

STEP 3:

Så bruker du avbitertang til å dele opp remsen i små biter. Grunnen til at jeg ikke brukte saks her var fordi det var veldig tungt og slitsomt å bruke saksen, den var ikke sterk nok og det gikk mye fortere med tang.

Så ender du opp med masse små biter.

Så mye godbiter får du ut av 28 dentastix.

JAAAA, det tok lang tid! Så man bør ikke regne med at det er gjort på 1-2-3.

Men det var verdt det, disse har jeg i flere måneder.

Flere tips:

- Du bør dele opp ett og ett bein i gangen på fjøla, og la de andre ligge i posen. Grunnen til det er at de tørker relativt raskt, og da blir de enda mer vanskelige å dele opp!

- Ha en pose klar til å putte godbitene i etter hvert bein du deler opp, og surr den sammen sånn at godbitene ikke blir tørre. Når du er ferdig med å dele opp, knyt posen godt igjen sånn at luft ikke kommer til.

 

Her er det jeg endte opp med når jeg var nesten ferdig med alt, måtte steke noen kyllingfileter i dag ettersom de ikke var tina i går kveld, så mangler vel 3 poser eller noe. Men en fin mengde!

Betalte totalt for alt; ca 340 kr.Hvilke godbiter liker hunden din best?

Hjemmelaget agility-bane og bok-anmeldelse

Jeg har laget meg en enkel agility-bane i hagen med 4 hindere. Vi trenger å trene mer på hopping og kommando rundt dette, jeg sliter litt for tiden med konsentrasjonen hennes. Spesielt å få henne ordentlig motivert i mer enn 5 sekunder. Synes hun virka mye mer gira og enkel å føre tidligere, enn hun er nå. Så jeg må trene mye på kontakt og ikke minst av hun skal følge håndbevegelser. Men dette tror jeg at jeg vil få mye hjelp i hos agility-kurset i mai - og jeg kan trene hele sommeren med henne. Hundeklubben i Ålesund er svært aktiv innen agility, så der kommer jeg sikkert til å tilbringe mye fritid i august og utover høsten!


Hvordan jeg laget hinderene:

Jeg brukte ca et kvarter på å lage 4 stk. Jeg fant en plastikkstav hos faren min pluss en kjepp/skaftet på en ødelagt kost, så hadde vi noen hvite lister i garasjen (totalt 6 stk). Sagde alle disse i 2, sånn at jeg totalt fikk 12 pinner.Vet ikke hvor høye de er (ca en meter sikkert), men så trengte ikke jeg noen kjempehøye hindere heller. Det kan du tilpasse etter øyemål og høyde på hunden. Så slo jeg én lang spiker i ene enden av pinnen midt på (den flateste enden), gjorde dette på 8 pinner.


På den måten kan du enkelt bare sette dem ned i gresset og de står støtt. Kommer litt an på hvor tunge og høye pinnene du har er, men med meg står de alle kjempebra på gresset.


Så brukte jeg noen tynnere og kortere spikere og slo dem inn i litt under halvveis på pinnen på alle 8 pinnene, sånn at jeg enkelt bare kan legge pinnen hunden skal hoppe over på spikeren. På bildet ser dere enkelt hvordan jeg har gjort det.Ylva undersøker banen!


Brukte totalt 8 store spikere, og 8 små spikere. Du kan også slå inn flere små spikere, sånn at du får flere "nivåer" og kan variere høyden på hinderet.

Kjempeenkelt!!


Hinderene er lette og enkle å ta med seg, så disse skal jeg ha liggende i bilen sånn at jeg kan lage meg agility-bane andre steder, og når jeg da får kjøpt inn flere ting (som tunnel i hvert fall), kan jeg trene med henne i ukjente omgivelser og med forskjellige forstyrrelser. Nå først skal jeg trene endel i hagen og trene MYE konsentrasjon og fokus fremover!!

 


Fikk boka mi fra canis i går: "klikkertrening for utstillingshunden". Tenkte å skrive en kort anmeldelse av hva jeg synes om den!


Jeg leste ikke forordet, og jeg orket heller ikke å lese gjennom siste delen av boka. Av den begrunnelse av at forordet var uiteressant, og siste del av boka tok for seg alt av klikkertrening. Som jeg synes var litt dumt, da jeg vet hva klikkertrening er og trenger ikke å bli overbevist om at det er en av de beste måtene å lære inn ting på! Jeg vet hva klikkertrening ER, og hva det IKKE er. Ellers var boka fin, hadde greit og forståelig språk selv om det var litt "overforklaring" av ting, spesielt rundt dette med lyder du kunne bruke i stedet for en klikker - og endel gjentakelse av ting.


Men stort sett så likte jeg den veldig godt faktisk, jeg fikk flere aha-opplevelser og MANGE gode ideer på hvordan jeg skal trene målrettet mot en god stå, og ikke minst shape inn stå. Har fått vite hva jeg konkret skal se etter og klikke for. Men aller mest hjelp var det i hvordan man lærer hunden å gå fint i båndet og bevege kroppen riktig! Var mange små ting jeg ikke visste om som faktisk er veldig viktig og som kan være avgjørende om du vinner eller ei!


Så jeg vil absolutt anbefale denne boka videre til nybegynnere som meg, jeg hadde stor nytte av den.

Nå skal jeg straks ut på tur og trene utstilling sammen med Hege og Nico!

Dagens innkjøp + bytur

Har akkurat kommet hjem fra en lang og god spasertur sammen med Hege og Nico! Vi gikk ned til byen, og i dag var Ylva flink voffs! Hehe. Generelt lite stress og vi var inne på to dyrebutikker der hun hilste på alle folk som kom bort. I dag synes jeg hun var mer sånn jeg husker at hun var tidligere i år. Fortsatt litt stress, men var en koslig og avslappende tur! Eneste jeg stussa veldig på var hun bjeffa og knurra på Hege og Nico når de kom mot oss et stykke unna... Det stemmer ikke helt! For det har hun aldri gjort før, vanligvis prøver hun å trekke seg bortover asfalten med halen på full logre-gass. Men jeg håper vi får endel svar hos dyrlegen i morgen om hva jeg skal gjøre fremover.

Vi gikk til byen i dag fordi jeg skulle se etter en spesiell sele på Buddy. Der hadde de den ikke, men fant en pels-spray som jeg skulle kjøpt for lenge siden (som er veldig effektiv på tover!). Så kjøpte jeg også en pose med tørket, strimlet andekjøtt. Som Ylva ELSKET!

Så gikk vi videre på dyrebutikk nr. 2 (Tropehagen Zoo), og der hadde de heldigvis selen jeg så etter.

Det er nemlig en type "anti-trekk" sele, som fungerer sånn at når hunden drar, så snur kroppen seg mot meg. Jeg kjøpte den ikke pga. at Ylva trekker, men fordi at når vi feks. møter en hund eller noe hun reagerer på, og kobbelet i halsbåndet strammer seg, så eskalerer hun så innmari. Det blir faktisk mye verre å trene henne når hun har stramt bånd. Så jeg vil ha en sele som hjelper meg med å snu henne rundt automatisk, fordi jeg har bestemt meg for å trene mye mer kontakt ved passeringer og ved forstyrrelser som hun stresser seg opp over.

Både fordi:

1. Hun avreagerer mye fortere når hun får bra kontakt med meg, og blir fortere tryggere og roligere.

2. Jeg får antakelig mye raskere resultater, da hun SLIPPER å forholde seg til det som er "skummelt", og heller bare kan drite i det og fokusere på meg.

Så jeg har gitt opp den klassiske kindereggmetoden!

Her ser dere selen ekstra godt til venstre på øverste bilde, og hvordan den sitter på hunden på bildet under. Tror dette blir et veldig bra verktøy! Og nå når hormon-nivået hennes blir normalt, og jeg kan begynne å trene henne ordentlig igjen uten å gå rundt og lure på hva F er det som feiler henne, så håper jeg på bedre og fortere fremgang! Føler meg skikkelig motivert skal jeg være dønn ærlig!!

Jeg må bare beklage at det ikke ble "ukens triks" i går. Holder på med et triks, men tok lengre tid enn jeg trodde - og jeg vil ikke vise frem noe halvferdig ;-) Så jeg hopper over denne ukens triks! Og tar det på mandag. Dette blir antakelig siste ukens triks på en stund, fordi vi har mye utstillingstrening foran oss.

Noen som har prøvd denne typen sele før?

Bok bestilt - "Sy og strikk til hunden"

Jippi!

Da har jeg bestilt boka "sy og strikk til hunden", og skal lære meg å sy. Ikke så mye til Ylva, i hvert fall ikke klær, men jeg vil absolutt lære meg å sy halsbånd, enkle gensere og evt. lage noe på spesialbestilling. Uansett så vil jeg lære meg å sy ordentlig! Mamma har jo symaskin, men det er ikke utenkelig at jeg selv finner en brukt symaskin og investere i. Har veldig lyst til å lære meg ting i hvert fall. Jeg er veldig kreativ av meg og har allerede sydd enkle dekken til Ylva for hånd.

Skal i første omgang lage en genser til Nico med personlig preg, i militær-farger! Men jeg trenger mønster og veiledning først.

Boka er bestilt her og koster 49 (!!!) kr. Tusen takk Marte for tipset, jeg skulle til å bestille den fra en annen side som skulle ha mye mer ;-)

Noen av dere som har laget noe fint utifra denne boka? Legg gjerne ved link hvis dere har lagt ut!Gleder meg til å sy!!

Personlig halsbånd fra Kifani

Da har jeg blitt sponsa et flott halsbånd fra Kifani.no. Jeg fikk lov til å bestemme både bredde, farger, stoff og broderier! Og synes det ble kjempefint. Jeg ville ha hvitt og rosa, ettersom jeg ofte har sløyfer i luggen hennes som er hvite eller rosa, dessuten er det hvitt som er mest synlig i pelsen hennes.

Navnet hennes, pluss nummeret mitt! Lyserosa stoff bak det hvite båndet.


Synes det ble kjempefint :-D


Liker at det er bredt også. Dette er ikke halvstrup, jeg bruker bare vanlig klips.
Hva synes dere?

Stoffet vriker slitesterkt og solid.

Anbefaler alle til å ta seg en titt inne hos Kifani, jeg vil ha personlig halsbånd til alle hundene mine. Så når storpuddelen kommer i hus er skikkelig utvokst så kommer jeg til å bestille til den hunden også :-)

Tusen takk for at dere sponset meg, Kifani!

Pakker i posten - masse nytt utstyr!

Da har jeg de siste dagene fått hele 3 pakker i posten, med kun utstyr til hund... Hehe. Sjelden det er pakker til meg selv å hente! Uansett liker jeg best hunde-pakker!

Første pakken inneholdt:

Ny barbermaskin!! Det trengte jeg veldig, bestilte denne fra smaafeservice til 950 kr :-) Både trådløs og med ledning hvis man trenger mer batteritid.

Prøvde den ista på Ylva og er ikke kjeempefornøyd enda, må prøve meg frem med andre skjær i ansiktet på henne... Synes det ble veldig ujevnt dessverre. Så synes jeg også maskina ble litt varm etterhvert faktisk. Men må prøve meg litt mer frem før jeg dømmer den.

 

Pakke nr 2 innholdt denne her:


Voice recorder!!

Jeg har lett og undersøkt og gjort bomkjøp på jakt etter noe jeg kan filme Ylva med når hun er alene hjemme. Kameraet jeg hadde i PCen som fungerte greit og som jeg kunne ta opp flere timer film med sluttet å virke (eller vil ikke koble seg til PCen mer), så fant jeg et kamera jeg likte godt og som kunne ta opp flere timer med film.. Problemet var at jeg måtte ha så stort minnekort at det kostet mer enn kameraet, og det ble en høy pris, over 2000 kr for å få alt tilsendt.. Og det var det billigste og beste jeg fant.

Så da bestemte jeg meg for å heller bare kjøpe en god lyd-opptaker, som er lett og enkel å bruke, og som jeg da også kan bruke i bilen når hun må være der. Så vet jeg om hun har bjeffa, ula eller bare ligget rolig og sovet... Veldig praktisk, betalte 700 kr for denne her og er kjempefornøyd med både lyden og brukervennligheten.

Kjøpt hos pixmania.com!

 

Pakke nr 3:


Ettersom jeg har bestemt meg for å ha Ylva i sele i bilen, så ville jeg kjøpe det sikreste som finnes. Og etter å ha lett mye på nettet etter hva som er best, så fant jeg denne selen som er testet og laga i Sverige. Hos NAF.no til 500 kr inkl. frakt. Andre steder koster den rundt 1000-lappen, som jeg nevnte tidligere på bloggen i et annet innlegg.

Den virker i hvert fall UTROLIG solid... Ganske klumpete og ikke så enkel å sette på, men jeg føler meg mye sikrere på at denne holder henne i en brå-stopp enn den andre selen vi har brukt. Kraftige ringer og ingen klips på den.


Prøvde den på, var veldig lite regulerbar rundt brystkassen, så den er ganske "løs" der, men fikk stramma den rundt magen. Så selv om dette er den minste størrelsen så var det litt dumt at den ikke var strammere synes jeg. Hun er jo ganske skjør og spinkel i fronten, så hadde vel egentlig forventa det.
Selen ovenfra. Har også refleks både foran og oppå.

 

Og i den sammenheng med at jeg ordner masse stæsj i bilen for at hun skal trives, så bestemte jeg meg for å sy noen monter-bare gardiner å ha i baksetet, sånn at når hun skal være alene lenge der, så har hun så og si null utsikt. Så får hun ikke bjeffa på alt mulig og heller ikke bli forstyrra av forbipasserende.

Fikk kjøpt sugekopper som jeg festa på gardinene i går, og det ble kjempebra! Legger bare et teppe over frem-setene sånn at hun ikke ser frem, og har kroker på bakdøra som jeg fester en lang gardin på. Så kan hun være løs i hele baksetet, der hun har både tyggebein og gode liggeplasser. Hun er VELDIG avslappa i bilen i sele, sitter rolig og ser ut eller legger seg ned og slapper av. Hvis jeg driver med noe i bilen, og bilen står iro mens hun er i baksete i sele - så er hun rolig og bryr seg ikke. Hun får heller ikke panikk når jeg går ut av bilen og når jeg var på butikken i dag mens hun var i bilen, så var hun stille både når jeg gikk og når jeg kom tilbake.

Så tror dette har ordna seg selv, ved at jeg bare har godtatt at hun ikke vil være i bur i bilen. Ved å "gi opp" har det allerede blitt utrolig mye bedre. Jeg gruer meg aldri mer til å kjøre bilen sammen med henne og hver gang jeg åpner ei bildør så er hun inne i bilen før jeg får sagt "Ylva!"... Hehe :-)


Ylva fornøyd med gardinene ;-)

Aldri mer tørrfôr...

Jeg har nå gitt opp tørrfôr og Ylva, hun liker det bare ikke. Selv Taste of the Wild som det skal være såpass mye kjøtt i vil hun ikke ha... For det er tørt og smakløst, tydeligvis. Eller kanskje hun bare er bortskjemt, ikke vet jeg. Hun vil i hvert fall ikke spise det med mindre hun har gått en hel dag uten mat og vært veldig fysisk aktiv.

Så nå har jeg bestemt meg for å gå fullstendig over på råfôring, faktisk. Det er det hun liker best, og det er jo også det som er det beste å gi hunden. Men jeg synes det er veldig lettvint med tørt i forhold til vom og hundemat... Så nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å få bestilt Norwegian Polar, for det holder seg visst mye lengre i kjøleskapet, er mindre kliss og lettere å dele opp?

Skal lese mer om Norwegian Polar nå og finne ut hvor lett det er å få tak i det. Hva mener du er det beste råfôret? V&H er enkelt for meg å få tak i, men synes det er veldig mye kliss og klass, trasig å måtte dele det opp i så små porsjoner osv...

Tips mottas med stor takk! :-)

                             


Godbiter - hva liker din hund best?

Jeg har nå nettopp funnet ut hva Ylva elsker mest av alt. Og hun er ikke alltid noe særlig matvrak - enkelte godbiter vil hun ikke lukte på engang. Så jada, prinsessa får det beste på menyen - nemlig rådyrsteik.

Jeg er jeger og i 2010 skjøt jeg mitt første rådyr, som mamma fikk. Vi hadde rådyrsteik for noen dager siden, og da ble det endel rester som ikke ble spist! Så jeg tenkte jeg skulle lage godbiter av det. Gjett om det falt i smak da... Hehe. Tror aldri Ylva har vært så gira hver gang jeg sier "dekk", så vi trente endel på det ista! Flinka mi.

Ble 10 posjoner med godbiter! Holder en stund det da :-)LUKSUS-godbiter altså!

Ylva prøver å stirre til seg en godbit...

Sekunder før hun begynner å sikle her :p

NÆM! Gal hund.Jada, også litt tigging. Stå der og glane på mamma og håpe hun er for bløthjerta til å mostå lille svarte meg...

Hva liker din hund best?

Nytt hundefôr - Taste Of The Wild!

Jeg har bestemt meg for å bytte tøffôr fra Royal Canin mini til Taste Of The Wild med smak av and. Først og fremst fordi jeg vil ha mye mer kjøtt i tørrfôret og uten korn i. Ylva liker dessuten ikke Royal Canin, så fikk jeg noen prøver med TOTW fra Linda i hundeklubben så jeg fikk sjekke om Ylva vil ha det i stedet for. Hun spiste som bare det, og jeg tror det er mye mer smakfullt. Så det jeg skal gjøre fremover nå er å bruke opp Royal Canin-fôret blandet med V&H (vom og hundemat), og fôre med TOTW uten V&H. Når jeg har brukt opp Royal Canin skal hun få V&H i perioder. Hun veier nå 4,7 kg og ser fin ut i kroppen.

Jeg har bestilt TOTW fra Alpha Dog, les mer om fôret HER. Det er vel noe av det beste fôret du får tak i, i hvert fall i tørrfôr! Betalte litt under 1000 kroner for 13,6 kg med inkl. frakt.

TOTW betaler jeg 55 kroner per kg for, mens for Royal Canin betaler jeg 62 kroner per kg for. Men pga. frakten (som er på 200 kr), betaler jeg 73 kroner per kg for TOTW. Likevel fôrer jeg MINDRE daglig med TOTW enn med Royal Canin, så det jevner seg ut enten i balanse eller faktisk i pluss for meg (altså jeg sparer mer). Så TOTW er uansett et bedre alternativ både økomisk og med kvalitet.

Ylva nyskjerrig på hva mamsen har kjøpt til henne denne gangen...Fikk også med en gratis godbiter! Koslig, det synes jeg er god kundeservice, de kostet 70 kr så var ikke noe billig-dritt heller. Organiske hundekjeks, perfekt å ha i kongen og som "premie" etter feks. pelsstell, bading og sånne ting Ylva er mindre begeistra for... Hehe :-)Vil....ha....nå...Pappesken som fôret kom i kunne også brukes til noe, hehe... Simba ELSKER ting han kan gå inn i, bagger og plastposer og esker digger han.

Bruker du tørrfôr? Er du fornøyd med merket du bruker?

Lage godbiter selv - oppskrifter og tips

Jeg tenkte jeg skulle dele litt godbit-oppskrifter med dere. Det er alfa omega å ha GODE SMAKFULLE godbiter som DIN HUND liker, for å gjøre treningen effektiv! Jeg varierer mye i godbiter og serverer aldri det samme.

Nå i det siste har jeg variert mellom fiskepudding, grillpølse, stekt pedigree-pølse og tørrfisk kjøpt hos Ergo (merke Trixie).

Jeg viste dere jo hvordan man kunne porsjonere 3 porsjoner i én pose, i DETTE innlegget. Noe annet man også kan gjøre er å samle alle oppskjærte godbiter i én stor pose, og klemme og "rotere" litt på posen hver gang man er nede i frysern (så det ikke fryser seg til en stor klump), sånn at når man trenger godbiter kan man bare ta en neve og putte i godbit-bagen før trening. Så tiner de der fint og man har en god mix av forskjellige smaker i samme pose.

Forslag til godbiter man kan skjære opp og fryse ned:

- Forskjellige pølser, se på innholdet. Er det mye salt så bør du styre unna. Det finnes mange forskjellige smaker, det lukter godt og er ikke så grisete. Blodpølse er det også mange hunder som liker, det lukter ingenting og er ikke klissete.

- Kjøttdeig; se etter rent kjøtt uten tilsetninger. Kjøttdeig er ikke så dyrt og man kan få både fra kylling og storfe og gris, dessuten er det mye godbiter i hver pakke du kjøper!

Dette har jeg gjort i dag: Kjøpte kjøttdeig av storfe og kylling, betalte 70 kr totalt.

Lar de ligge på benken en stund for å gjøre de tørrere.

"Kan jeg få prøvesmake??"

NOMNOM!!!

"Ikke mer igjen??"

STOR suksess!!!

- Pålegg i små mengder kan gå greit: skinke, ost, leverpostei, kremost på tube... Man kan finne mye fra kjøleskapet, men pass på saltinnholdet og krydderinnholdet! Gi i SMÅ SMÅ mengder.

- Frukt; Eple, banan, ananas... Det er mye en hund kan like som er både sunt og godt. Men druer skal man unngå for det er giftig for hunder.

- Fisk/Kylling; Viktig å passe på at kjøttet er fullstendig beinfritt. Du kan steke både fisk og kylling (som ikke er krydra) i panna med litt smør og skjære opp i godbiter. Man kan også tørke fisk selv ved å la den henge ute, det er MANGE hunder som liker tørrfisk!

Her har jeg skrevet noen oppskrifter som bør prøves ut:

Oppskrift NR. 1

Et par wienerpølser skjæres opp i passende biter. Varmes i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter. Avkjøles og varmes opp på nytt til bitene får en tørr overflate. Kjøes ned og oppbevares luftig.

Oppskrift NR. 2

Lever av svin, lam, kylling, elg eller okse (velg det som er lettest å få tak i for deg) skjæres opp i strimler. Tørkes i varmluftsovn på 80 grader i 1 time eller til overflaten blir tørr. Tas ut og skjæres opp i passende snacks-størrelse. Tørkes videre i ovnen til bitene blir helt tørre. Oppbevares luftig.

Oppskrift NR. 3

Du trenger:

- 1, 5 kg lever

- 1 kopp hvetemel

- 1 kopp sammalt hvete

- 0, 5 kopp maizenamel (malt mais)

- 1 egg

- 50 gram revet parmesan eller annen ost

Lever finmales i foodprosessor. Bland deretter inn resten av ingrediensene.

Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i ca 1 cm tykkelse. Stekes ved 180 grader i ca 30-35 min.

Skjæres opp i ruter mens det fremdeles er varmt. La det stå fremme over natten til det blir knusktørt. Oppbevares luftig.

KILDE til disse oppskriftene: NKK hundesport.

OBS: lever i ovnen lukter IKKE godt... Haha.

Mat som er giftig og farlig for hunder:

- Avokado
- Bakst av gjærdeig -gjærdeig omdanner seg til alkohol i magen til dyr.
- Brokkoli i store mengder
- Cola - inneholder teobromin som er livsfarlig for hunder.
- Druer
- Fruktkjerner
- Kakao - inneholder teobromin
- Kålrot
- Kalkunskinn - kan forårsake akutt betennelse i bukspyttkjertele.
- Sjokolade - særlig mørk sjokolade.
- Løk (også hvitløk kan være farlig)
- Mye krydder og salt er ikke å anbefale selv om det ikke er direkte farlig.
- Rosiner
- Rå poter
- Sukkerfrie drops som inneholder xylitol,
- Varmebehandlede ben

Hvilke godbiter foretrekker din hund og skal du prøve ut oppskriftene?

Helg, nytt utstyr og blogg-galskap!

Haha, jeg lo godt da jeg logget meg inn på blogg.no i dag! Helt hysterisk morsomt at alle har laget samme innlegg som meg, kjempegøy! Jeg tror jeg har vært innom alle og det var så koslig å lese bra og flott kritikk om min egen blogg, og noe som går igjen ser jeg er at jeg har kreative og gjennomtenkte innlegg. Tusen takk for det, og som Monica fra clickerdog sa så fint: "Jeg synes det er SÅ viktig å være flinke til å løfte hverandre opp, og gi hverandre ros og annerkjennelse. Jeg føler at vi på en måte har blitt et lite hundemiljø på nett, hvor vi nesten kjenner hverandre. På en måte." 

Jeg er så enig! :-)

Nå er det endelig helg igjen da, har hatt en herlig dag på jobb og ble ferdig en time før jeg vanligvis slutter. Ylva lekte seg masse med bulldogen Sara i dag og hun hilste ordentlig på doodlen i dag også (den viltre som jeg snakka om), var ikke redd han i det hele tatt. Denne helga skjer det masse som vanlig, skal lufte Ted og trene Fido. I dag skal også Andrea hente valpen sin, en megasøt kleinspitz-tispe!! Som vi skal dra og hilse på søndag, gleder meg!

På onsdag før jeg dro til byen hentet jeg en pakke fra hapoo, jeg bestilte meg en utstyrsbag som var til halv pris, pluss et lite kobbel som bare var tull egentlig (for kort, stivt og ubrukelig) pluss ei lær-sele som jeg tenkte jeg skulle prøve på Ylva ettersom hun får floker stort sett fra alt hun har på seg. Betalte vel 500 kr for alt inkl. frakt tror jeg.

 Selen:

Denne kostet bare 149, var i hovedsak stoffet jeg var interessert i å prøve på pelsen hennes. Så hvis den ikke satt så greit var det ikke krise, men denne selen har overrasket meg VELDIG! Brukte den igår på trening og den satt kjempebra, hun la ikke merke til at hun hadde den på seg og den lagde heller ikke floker. Så jeg er kjempefornøyd.

Den forsvinner litt i pelsen selvfølgelig, men fargene og steinene er kjempesøte.

Bestilles HER

Og her er bagen som kostet 400, men som var på salg til 200:

GENIAL altså! Den er romslig og har eget rom med materiale som holder mat og drikke kald, som en kjølebag. Så er den designa sånn at man kan feste den på seteryggen i bilen, som jeg har gjort her. Den kan enkelt taes av og man kan også bære den som en bag. Super å ha med seg på utstilling, trening eller reise. Trengte virkelig en sånn en som jeg får samla alle lekene, båndene og godbitene i. Denne finner du HER.God helg fra meg og Ylva!

Pakke i posten + tips om godbiter

Jeg bestilte en pakke fra hapoo.no med pengene jeg fikk til jul. Bestilte fra hapoo.no og potekompaniet samtidig (stellebordet), så det sier seg vel egentlig selv at jeg foretrekker potekompaniet... Jeg hater lang leveringstid, man vil jo helst ha pakkene så fort som mulig... Hehe. Og når sidene i tillegg hevder leveringstid på 2-3 dager og pakken kommer ei uke etterpå så, ja. Dere skjønner tegninga. Men er kjempefornøyd med produktene fra både hapoo og potekompaniet da.

 

En leke som var på salg (fin å kaste og ha dralek med) pluss Mason Pearson børsten! Prøvde den på pelsen til Ylva og den er kjempegod, børster ut lort og støv pluss gjør pelsen fin.

Så har jeg vært på butikken i dag og handla godbiter for den store gullmedalje - men det kostet meg under 50-lappen! Kjøpte coop-pølser, coop-fiskekaker og pedigree-pølse. Var litt mye saltinnhold i de to førstenevnte tror jeg, men tror det går bra. Fant ikke noe annet, kikka på mye rart med alt hadde stort sett samme saltinnhold.

Jeg skjærte opp pedigree-pølsa og har latt den stå lenge i ovnen på varmluft for å gjøre bitene tørrere.

Så skal jeg vise dere et triks dere kan gjøre med godbiter for å holde dem friske, og i tillegg enkelt ta dem opp når du trenger godbiter.

Etter du har skjært opp alle godbitene så ta frem poser som kan fryses ned. I stedet for å ta én pose for hver porsjon kan du ta tre porsjoner per pose. Så når du skal ha en porsjon klipper du bare av. Du starter med å fylle ønsket mengde godbiter (som du bruker per treningsøkt. Dette er spesielt smart hvis du har liten hund og trenger å porsjonere smått), og setter en knute. Så gjør du det samme og setter enda en knute.

Til slutt ender du opp med dette:Her har jeg skjært opp masse, skal snart porsjonere opp pedigree-pølsa, dette er bare grillpølsene og fiskekakene.Faro boffer god kveld til alle blogglesere!

Testing av produkter og nyttårs-aktiviteter!

Ja, så var nyttårsaften her. I dag har vi vært på en lang tur i snøen, Ylva fikk løpe av seg i over en time i dypsnøen sånn at hun forhåpentligvis er rolig i kveld når det smeller. Så skal hun få et bein å tygge på utover kvelden.

Ettersom jeg er i byen med kjæresten min så blir vi med på en liten fest, jeg er sjåfør og jeg ser på det som en trenings-kveld! Vi får se om vi blir inne når de skal tenne fyrverkeri eller om vi står ute så langt unna vi kan. Det kan godt hende hun reagerer mindre ute enn inne, da hun får se hva det er og hun har uten tvil mer tendenser til å bjeffe inne når det er lyder ute. Hvis hun ikke reagerer i det hele tatt når vi er inne så holder vi oss der.

Til jul fikk jeg shampo og balsam fra Pet Head i gave fra søsteren min. Jeg var ikke helt fornøyd med shampoen som var for sensitiv hud, og det sliter ikke Ylva med. Jeg ønsket meg for svart pels og/eller for lang pels. Så var det heldigvis med byttelapp, sånn at jeg fikk bytta shampoen mot en annen shampo som var for svart pels. Så ble det et mellomlegg på 100 kr, og da fikk vi også med ei seng på kjøpet!

Her er produktene vi testet i dag! Shampo fra MEN FOR SAN og balsam fra PET HEAD.

Shampoen lover å gjøre pelsen svartere og mer glansfull. Det er vanskelig å bedømme shampoen etter første vask ettersom det sikkert må 3-4 vask før jeg ser forskjell. Ylva har jo brunskjær i pelsen nå, og bildene under er etter å ha føna og børsta henne. Jeg har ikke redigert bildene i det hele tatt for å vise dere hvordan fargen på pelsen ser ut...

Ellers er jeg veldig fornøyd med balsamen, den gjør pelsen myk og god som den lover, dessute lukter den kjempegodt og lukten gikk ikke ut etter å ha styla henne etterpå.

Det er så moro å stelle Ylva, hun digger hårføneren. Står bare og nyyyter den varme luften, hehe :-)Har du noen planer i kveld med hunden din?

Har du prøvd noen av disse produktene eller merkene før?

 

Ønsker selvfølgelig alle våre bloggvenner og blogglesere et riktig godt nyttår!!

Min ønskeliste til jul!

Som de fleste andre hundebloggere så ønsker jeg meg masse stæsh til hunden min! Flere av mine familiemedlemmer leser denne bloggen, så jeg tenkte jeg skulle liste opp litt hva jeg ønsker, hva det koster og hvor man får kjøpt det.

Pels-produkter og utstyr

Kvalitet koster som regel, i hvert fall når det kommer til hund. Jeg stiller ut Ylva og pelsen må være så fin som den kan være! Disse produktene hadde jeg blitt kjempeglad for!


Mason Pearson Pocket Mix. Dette er den beste børsten man får tak i, og koster 549 kroner hos hapoo.no. Jeg har ikke noen ordentlig børste, bare en karde og kam med rulerende tenner for floker... Og denne hadde virkelig gjort seg på pelsen til Ylva. Kan bestilles HER.

Jeg ønsker meg også trimmebord, det er noe jeg virkelig har lyst på og trenger. Får veldig vondt i ryggen av å bøye meg over Ylva mens jeg barberer og børster, trimmebordet hadde vært helt suuupert når jeg føner, barberer, børster og steller klør og ører!


Dette er fra potekompaniet.no, et enkelt og veldig fint bord til under 1000-lappen! Koster 999,- kr. Sammenleggbart og fin farge! Kan bestilles HER.


Og dette fra petworld.no! Det er litt dyrere, koster 1 499. Men det er større og antakelig litt bedre kvalitet. I tillegg så er det GRATIS frakt på dette, så jeg ønsker meg dette mer enn det rosa! Kan bestilles HER.

Ellers ønsker jeg meg sløyfer jeg kan ha i panneluggen hennes. Det kan man få kjøp hos hapoo.no, her, her og her!

Jeg har nesten brukt opp all shampoen og balsamen til Ylva nå, så jeg ønsker meg nye flasker. Chris Christensen black on black vil jeg gjerne ha! Jeg er også snart tom for balsam... Disse produktene får man på dyrelegenbutikken.no

                             

Shampo, koster 185 kr. Kan bestilles HER.


Balsam, koster 109 kr. Kan bestilles HER.


Jeg ønsker meg også annet stæsh, men det er sånt som jeg må sjekke størrelser på og jeg liker å bestemme farger, mønster o.l. selv! Ønskelisten min er svært enkel i år og dette er produkter og utstyr jeg TRENGER!

For å nevne andre ting så blir jeg glad for gavekort på sportsbutikker og penger i konvolutt! Smykker, sminke og annet dilldall vil jeg helst IKKE ha. Jeg ønsker meg ting jeg kan bruke utendørs og ting til Ylva!Hva ønsker du deg til jul?

Mine halsbånd

Jeg er stor fan av å ha mange forskjellige halsbånd. Jeg vil ha med refleks på, uten refleks, i nøytrale farger, i jentefarger og i ekstreme farger. Det er alltid morsomt å handle og se etter halsbånd, både på internett og i dyrebutikk - for det finnes jo så uendelig mange forskjellige å velge mellom! Også er de ganske billige å skaffe seg også.

Her er min halsbånd-samling så langt:

Disse er "jentefargene" jeg har! Det nederste ligger en annen plass så kunne ikke ta samlet bilde av alle. Det nederste er det refleks på også.

Mine mer nøytrale farger!

Valpehalsbåndene mine med sterkere farger, kom til å bestille to røde ved et uhell.Og med refleks på, det knæsj-rosa har også refleks og det er det vi bruker mest. Det til venstre her fikk jeg av Kristina fordi jeg passet Dennis, tusen takk!

Jeg eier da i dag 10 halsbånd, og jeg har én hund... Noen synes kanskje det er sløsing med penger, men disse halsbåndene har jeg fått veldig billig og bare ett av dem kostet meg mer enn 100 kr per stykk. Så jeg har ikke tapt store penger ved å kjøpe så mange halsbånd.

Hvor mange halsbånd har du?

Hjemme igjen og litt innkjøp!

Da var vi hjemme igjen fra storby-livet og selv om Ylva ikke har fått noen særlig tur i dag så er hun helt utslitt. Fikk være med på dyrebutikken på City Syd for å se etter litt tilbud og kanskje billigere hundeting, men nei... Var faktisk mye mer her i Molde, som var ganske skuffende. Håper de har noe fint på Orkdal til helga, enten på utstillingen eller på dyrebutikken som vi skal innom på lørdag!

Mamma sponsa siden søstra mi fikk to par sko gratis... Der ser dere hvor jeg har innfunnet meg! Jeg hjalp til å finne sko, så på de jeg synes var ekstra fine og tenkte for første i gang i mitt liv "hva faen gjør jeg i en skobutikk? Jeg trenger jo ikke sko... Hvor er dyrebutikken??". Neste gang jeg skal kjøpe klær eller utstyr til meg selv, som jeg ikke har gjort på over et halvt år, så blir det sportsbutikker og klær som jeg faktisk kan bruke ute og som tåler litt poter, gjørme og vann på seg...

Uansett, her er innkjøpet:

Kjøpte madrass til å ha i bil-buret, to stenger som jeg kan dele opp til godbiter (tenkte jeg skulle bruke en av dem til utstillinga hvis hun liker den...) og tre bokser våt-kattemat som var på salg for ta tre betal for to... Hun fikk den typen våtmat hos dyrlegen i sommer og eeelska den. Bruker våtmaten til alenetrening i bilen og på jobb for å holde henne opptatt og for å skape positive følelser rundt bilen og venterommet på jobb der hun MÅ vente mens jeg håndterer hestene. Betalte vel ca 400 for alt...

Skal love dere at senga var godkjent!! Hun ville ikke flytte seg engang så jeg fikk ta bilde! Er kjempemyk og god, hun ligger der fortsatt og hun la seg rett ned på den i butikken også.

"La meg sove i fred og slutt å ta bilder hele tiden"....

I morgen skal vi ha alenetrening og denne gangen i en time, så skal jeg gå en tur med Ted hvis jeg ikke er veeldig dårlig... Begynner å bli syk nemlig. Så får jeg håpe jeg er i form til å dra på jobb denne uka og på utstillingstrening både på onsdag og på torsdag.

Lite innkjøp...

Var innom Ergo og Buddy for å se etter stålbur å ha i den lille bilen min. Fant ikke det, men fant noe annet som jeg selvfølgelig bare måtte ha...

2 halsbånd og et kobbel fra Buddy, alt var 50 kr pr stk!! Så kjøpte jeg tyggestenger som Ylva selvfølgelig ikke likte (tyypisk), og noen sjokolade-drops beregna for hunder.

Dette Hurtta-halsbåndet kostet 270 kr førpris, og jeg fikk det for 50 kr!! Passet perfekt til Ylva. Vet ikke hvor mange rosa halsbånd jeg har, men nå har jeg i hvert fall enda ett. Også et kobbel, man får aldri nok av dem.I kveld skal vi slappe av og ha litt alenetrening, Ylva fikk hilse på en liten hannvalp i stallen i dag som hun lekte seg med! I går hadde vi utstillingstrening som gikk KNALLBRA, hun går som en gud ved siden av meg og har ikke problemer med å stå på bordet og bli tatt på.

Så nå gleder jeg meg masse til Orkdal-utstillingen. Kommer oppdateringer i morgen og gjennom helga, vi finner sikkert på noe sprell!

3 pakker i posten og oppdatering fra hverdagen!

PAKKER PAKKER PAKKER! Jeg elsker pakker i posten. Alt til hund selvfølgelig!Fra Alpha Dog: Frysetørket fisk, nye mat- og vannskåler, børste til å løse opp tugger, klo-klipper og gratis gave som var et skjerf jeg må klippe til. Det skal hun få ha på seg i morgen!

Fra mypetshop: Militær-dekken, Trixie-sele, liten frisbee og bagen som fungerer som sekk også. Buret var litt skummelt for Ylva og hun må venne seg til det, det var også ganske lite men hun får jo plass. Selen var litt stor, men tror ikke jeg sender den tilbake da jeg tror den passer bedre når hun er voksen og får mer pels...Skal putte masse godbiter inni og la henne undersøke det selv :-)

Militær-dekkenet. Knalltøff ble hun!

"Ædde-bædda! Jeg er jakthund!"

Selen. Ligger litt for langt bak men ellers fin.Den siste pakka var et bilde som jeg heller skal vise når jeg har fått det opp på veggen!

Hverdagen vår og treningen med Ylva går fremover. På torsdag hadde vi en fantastisk god trening, IGJEN, der hun hilste på hunder og lekte med den nye valpen der! Hun turte også å hilse på Nico for første gang, som er kjempebra. Hun trenger å hilse på større hunder, da hun hovedsakelig er mer usikker jo større de er.

Stallen i dag gikk kjempebra, hun hilsa på alle folk og hilsa også på bulldog-tispa der. Det er ei tispe på rundt året som er utrolig god i språk for å være så ung. Hun er veldig leken, men tar hensyn og buser ikke. Så det er kjempebra for Ylva.

Jeg passer Rambo i helga og det første han gjorde når jeg kom inn døra var selvfølgelig å stikke av... Så det var løping rundt og litt drama, han fikk los men kom hjem igjen etter et par timer i skauen... Så det var jo en virkelig pang-start på helga. Ikke pang som i positivt pang... Men nå er alt fryd og gammen, i morgen drar jeg, Ylva, Hege og Nico til Kr.sund på LP og så kommer Ann Kristin (oppdretteren min) med valpen sin Pepsi! Så jeg gleder meg veldig til i morgen, blir en super dag og det skal taes mange bilder!

Grunnen til at det ikke har blitt blogging siden tirsdag er fordi jeg har jobbet fra onsdag og til i dag... Jeg kommer også forhåpentligvis til å få enda en hund å gå tur med fremover. På søndag skal jeg gå tur med Ted og tirsdag blir det å besøke den evt. nye "hunde-kunden" min. Hehe :-)

Pakke i posten: Ny genser til Ylva

I dag fikk jeg ENDELIG pakken fra hooks.no med stall-klærne mine. Har venta på den i nesten 2 uker nå, er ikke fornøyd med leveringstiden på hooks - men de har veldig bra utstyr til rimelige priser. Kjøpte meg ei ridebukse, jakke, fleecevest, sko og en varm genser til Ylva for 1200 kr inkl frakt!

Fin ja? Denne skal vi bruke på ekstra kalde dager og litt i stallen når det blir kaldt der. Hun ligger på teppet sitt på murgulv når jeg arbeider i stallen og jeg ser at hun fryser veldig når hun bare har regndekken på... Denne kostet under 100 kr forresten :-)

Kjøpe eller ikke kjøpe? Bære-bag for hund

Jeg vurderer å kjøpe meg en bag som jeg kan ha Ylva i når vi tar buss og ellers der vi må flytte oss ofte. Jeg jobber 40 min unna der jeg bor og har nå kjøpt meg ungdomskort i en mnd som betyr at jeg får gratis buss og ferge i hele området. Jeg har tenkt til å utnytte det og besøke oppdretter mer, dra mer på hundetrening med buss og ikke minst ta buss til jobb. Jeg kan jo ha henne løs, men har ofte med meg mer bagasje der jeg har klær og maten hennes.

Det går jo greit så lenge det er få mennesker på bussen, men jeg ser for meg at en fullpakka buss er ganske kleint å gå gjennom når man har en litt skeptisk hund og i tillegg en stor bag på skuldra... Så jeg ser for meg at det er lettere å ha en bærebag som jeg bare kan putte henne i og ta henne ut av når jeg finner meg et sete. Samme gjelder båt, det er lettere å ta henne med og mindre stress for meg å måtte tenke på å få meg på og av i en viss fart mens hun henger bak meg i båndet... Så jeg driver nå og ser på forskjellige bager, det er jo uansett greit å ha en bærebag som er lett sammenleggbar.

Jeg har jo et reisebur av plast, men det blir så klumpete å dra med seg og er ganske tungt både når hun er i og ikke i. Men hvilken bag skal jeg velge da?Fra ipet.no. Koster 330 kr etter at jeg har fått 15 % rabatt. Den kan legges sammen til den blir helt flat, som jeg ser på som et stort pluss, prisen er kjempegrei og det virker som en helt grei bag med fint design. Lommer på siden også som er greit å ha. Men bør da ikke ha hunder mer enn 5 kg i seg... Der blir jeg veldig i tvil da, Ylva veier nå 4,4 kg og jeg ser for at hun sikkert kan bikke over 5 kg som voksen...


Denne er også fra ipet.no, 10 kroner dyrere så prisen er ikke det ikke noe å si på. Fint design på denne også, dessuten ser jeg helt klart fordelen med å kunne ha henne på ryggen da, lettere å bære en bag foran meg med andre ting så jeg slipper en bag i hver hånd som er veldig tungt. Denne kan jeg også bruke på lange fjellturer når hun trenger en pause, ettersom hun ikke er gammel nok til å kunne gå i flere timer enda. Kan også ha henne på ryggen hvis jeg må sykle et sted. Denne har høyere kg, som kan ta hunder til 6,5 kg. Jeg tviler sterkt på at hun blir mer enn 6 kg!Disse fra nettdyret.no, begge koster 199 og har samme størrelse - så det er bare forskjellig design. Står at det er flybag da, men ingenting om kg. Helt greie bager som er billigere enn ipet sine, men likte egentlig bagen fra ipet bedre da den har lommer og virket bare bedre...


Denne bagen er fra mypetshop.no og koster 299 kroner, en helt grei pris og tar hunder opp til 8 kg. Greit design og kan brukes som både sekk og bag! Har to åpninger, en på siden og en på toppen, lomme foran. Virker som en veldig grei bag faktisk! Trixie er jo også et bra merke.

En jungel å velge mellom med andre ord... Var også mange flere varianter og farger og mønstre, men disse er favorittene mine som jeg ikke klarer å velge mellom. Det er bare hos ipet jeg får rabatt, men synes de andre butikkene har greie piser også. Jeg har egentlig mest problemer med å velge mellom de to fra ipet og den fra mypetshop... Har mest troen på den siste bagen ettersom den har alt jeg leter etter.

HJELP??

Pakke fra Alpha Dog - regndress og tannpleie til hund!

Jeg bestemte meg for å kjøpe regndressen fra Alpha Dog, og jeg er kjempefornøyd! Ylva likte den ikke i starten (det gjør hun aldri med nye klær), men etter å ha gått med den en stund brydde hun seg ikke mer. Den sitter kjempebra og fargen var faktisk mye finere i virkeligheten. Jeg synes hun kledde den veldig godt! Denne skal vi bruke masse i høst når det regner og blåser ute.

Bestilte også tannkrem + tannbørste. Tannkremen lukter kjempegodt av vanilje, tror Ylva kommer til å like den. Skal prøve i kveld. Den er naturlig og er bra for tannkjøttet, pluss at den fjerner plakk selvfølgelig. Det er viktig å bevare hundens tenner, så man slipper tannstein og annen dritt som koster tusenvis av kroner hos dyrlegen å fjerne.

Tannbørste og tannkrem!

Regndressen. Synes den var veldig fin jeg! Og billig, koster 199 kr.Knapper foran. Har strikk i hetten.Har også feste til kobbel.

Søta mi!The coolest dog in town...

Alpha Dog er min sponsor, men jeg har vært kunde hos dem lenge før jeg ble sponset. Disse produktene har jeg plukket ut, bestilt og betalt for selv, men jeg får rabatt. Jeg er veldig fornøyd med Alpha Dog og synes prisene deres er fantastiske, pluss at de har en veldig god kvalitet på alle varer jeg så langt har bestilt. Det jeg også synes er SUPERBRA er at du kan velge A-post hvis du har små pakker som bare koster 29 kroner! Hos de fleste andre nettbutikker MÅ man bestille som B-post som er myyyyye dyrere.

Hva synes dere om regndressen? Er det fjas å kle på hunder? Kan ikke få understreket nok at jeg bruker klær så lite jeg kan, men å gå på grusvei med en langhåra hund som fryser veldig lett i regnvær - er ikke moro, verken for meg eller for henne. Selv om hun har mye pels, så beskytter den ikke noe særlig... Ingen underull og blir klissvåt på to sekunder.

Anmeldelser - bein og hundegodteri!

Tenkte jeg skulle anmelde noen typer bein og godiser som jeg har bestilt. Jeg har ikke fått sponset noe av det jeg skriver om her, og skriver heller ikke bare positive anmeldelser.

PROVIT - BITER AV LEVER

Fikk denne gratis fra Alpha Dog da jeg kjøpte en pakke hos dem, FØR jeg fikk dem som min sponsor. Ylva er ikke så glad i tørre biter, men liker disse helt greit. Jeg putter dem i kongen eller bruker dem i trening innendørs der hun ikke trenger så veldig gode godbiter. Altså helt greie godbiter, men skulle gjerne vært litt mykere og saftigere.

DENTASTIX - PEDIGREE

Kjøpes i matbutikk. Ylva elsker disse! De lukter også kjempegodt og er bra for tennene. Men de er ganske dyre, og varer bare knappe 10 minutter. Jeg gir henne disse av og til og kjøper medium størrelse. Jeg deler dem i to sånn at de i hvert fall varer litt lengre. Men disse er alt i alt gode bein som jeg har kjøpt flere ganger.

 

FUN COOKIES - HUNDEKJEKS

Kjøpte disse hos nettdyret. Helt greie kjeks som jeg gir Ylva når hun feks. har fått et bad eller etter at jeg har barbert henne i ansiktet. Som en slags premie :-) Enkelte av bitene bruker hun også litt tid på, som jeg synes er bra. Hun liker dem veldig godt, og jeg kommer til å kjøpe disse igjen.

MICROTRAINER - GODBITER

Fra nettdyret. De mest elendige godbitene jeg noen gang har kjøpt. Kommer aldri til å kjøpe disse igjen. De har konsistens, lukt og smak av plastelina, Ylva liker dem ikke og det gjør ikke matvraket av en elghunden vi har heller. Vil ikke anbefale disse til noen og boksen jeg har er fortsatt full.

 

GNAWLERS - BACON BEIN

Fra Hooks.no. Kommer ikke til å kjøpe dette beinet igjen, Ylva ville ikke engang slikke på det. Elghunden spiste litt på det, men det var ikke mye. Det regnet bort ute i regnværet selv. Det er tungt, lukter nesten ingenting og var generelt et uinteressant bein for begge hundene våre.

 

SKO - TYGGEBEIN

Får disse hos både hooks.no og canis, sikkert hos flere nettbutikker også. Disse beinene er supre, vi har prøvd både mini-størrelse og medium. Anbefaler absolutt, de lukter lite men Ylva elsker dem! Hun liker spesielt skolissene og de varer ganske lenge da det blir flere deler som man kan spare til senere. De er også veldig billige!

RULLER - TYGGEBEIN

Kjøpe disse fra canis. Men mine var fylt med ett eller annet... Elghunden liker dem, men de er for store for Ylva. Helt greie bein, men kommer ikke til å kjøpe disse igjen.

 

LEVERTUBE - TRIXIE

Fra canis. Veldig grei til innkalling og Ylva liker leveren kjempegodt. Ikke noe gris og lett å ta med overalt. Kommer til å kjøpe denne igjen tror jeg, i hvert fall sånn type tube med godt inni!

 

TØRKET VOM FRA CANISKjøpte en kg tørket vom fra canis. De STINKER helt forferdelig, men hundene elsker dem. Jeg gir dem hver sin bit når jeg skal være borte noen timer og det virker som de varer en stund. De blir helt ville når de kjenner lukten av disse og storkoser seg. De er også lette å bryte opp i mindre biter. Kommer absolutt til å kjøpe mer når jeg er tom, men en kg varer jo en stund da!

Det var noe av tyggebein og godbiter jeg har prøvd. Jeg bruker mest hjemmelagde godbiter i trening ute som feks oppskjært ost, skinke, blodpølse, leverpostei/svolværpostei (kun for ekstra viktig trening eller på utstilling). Det er lettvint å lage egne godbiter, billigere og faller ofte mer i smak! :-)

Hvilken regndress skal jeg kjøpe?

Jeg trenger en fulldekkende regndress som jeg kan bruke på Ylva i heavy regnvær og som tåler litt. Dressen jeg lagde til henne selv er nok mer passende til vinteren når det snør, ettersom den bare har regntrekk øverst på ryggen og er for varm når det bare regner og vi er i bevegelse. Jeg har sett meg ut to stk., én fra Alpha Dog og én fra iPet. De er også mine to sponsorer som har veldig mye bra utstyr og gode priser. Absolutt to av mine favorittbutikker på nett.

Denne svarte regndressen er fra iPet, og koster 239 kroner (Ylvas størrelse). Frakten koster 100 kroner og jeg får 15 % rabatt. Med frakt koster da denne dressen 302 kroner totalsum. Jeg liker at den er svart (for en gangs skyld ønsker jeg uten dilldall og en regndress jeg kan bruke overalt uten å få mange blikk). Den har også refleks på seg som er et stort pluss.


                                           


Denne er fra Alpha Dog og koster 199 kroner. Frakten koster bare 29 kroner.. Jeg får også 50 % på deres varer. Totalpris for denne blir da 114 kroner, som er en god del billigere. De ser greie ut "kvalitetsmessig", vanskelig å si sånne ting utifra bilder bare. Størrelseguide er bedre på Alpha Dog, så jeg føler meg kanskje mer "trygg" på å bestille den. Fargene er ikke så ille, og grønn er jo favorittfargen min. Minus for at det ikke er refleks. Hadde de kostet det samme hadde jeg nok valgt den fra iPet - utifra farge og at den har refleks.

Jeg klarer ikke bestemme meg! Skal jeg velge den jeg liker best utseendemessig, men som er dyrere eller skal jeg velge en som er billigere og ikke sååå fin utseendemessig? Eller kanskje jeg bare skal kjøpe begge to? Hjelp...

Hundebok - Lexikon i Hundespråk

Jeg fikk denne i posten i dag. Noen som har lest den? Jeg fant jo til min fortvilelse fort ut at den var på svensk... Jaja, får vel bare slite meg gjennom det fæle språket :-)

Pakken fra Alphadog! Endelig!

Daaa kom den etterlengtede pakken fra Aplhadog. Og jeg er STORFORNØYD!!

Leopardsele med kobbel og matchende veske som jeg kan ha ting i. En kjempefin kong og godbiter som vi fikk med som overraskelse. Matchende bilsete under til selen. Er mest fornøyd med selen, den er komfortabel, akkurat passe størrelse og veldig fin. Ylva skal få gå rundt med den i hele dag for å bli vant med den :-)Hehe, flotte detaljer :-D

Diva-blikket ;-)  Legg merke til den kjempesøte sløyfa :-)

 

Og sist men ikke minst...

Den mest fantastiske morsomme t-skjorta jeg bare MÅTTE ha... Denne skal vi bruke i vinter på kalde morgener og ellers når det er litt kjølig ute. ELSKER den!
Jeg kommer til å handle mer hos Alphadog.no, god kvalitet og greie priser. Grunnen til at det tok så lang tid før jeg tok pakken min var fordi butikken var stengt da jeg bestilte og en stund etterpå.

Skal kjøre litt bil og teste ut bilselen etterpå, leopardmønsteret var veldig stilig selv om jeg egentlig ville ha militær... Men den var utsolgt i størrelsen hennes. Har du handlet fra alphadog før, og hva synes du om utstyret vi har kjøpt? :-)

Produktanmeldelse - FlåttmiddelJeg kjøpte disse naturlige produktene fra Telemark urtebrænderi AS, de var først og fremst til katten. Problemet var at flåtten satte seg løst på pelsen og at de tok dem med seg inn og opp i sofaen - sånn at det var levende ekle små flått som krøp rundt om kring. Kunne finne dem på gulvet og sånt. Jeg var ikke redd flått før, men etter at jeg ble bitt av en borrelia-flått sommeren 2008 og ble alvorlig syk har jeg fått helt klaus. Jeg får gåsehud og haaater å fjerne flått fra Ylva. Så dette middelet skal holde flåtten borte fra pelsen og huden, det dreper ikke flått som har satt seg fast.

Middelet inneholder kattemynte og andre urter. Jeg kjøpte to produkter, flasken som koster 140 kroner og krukken som koster 130 kroner. Altså til sammen 270 kroner.

Først vil jeg si at middelet stinker. Kraftig. Katta ble helt bananas når jeg sprayet det på han, han hater det. Jeg prøvde det også på Ylva litt, og hun hatet det også. Det lukter lenge etterpå, det er klissete og ekkelt. Krukken er litt greiere, for det kan man smøre på halsbåndet og ikke på huden.

Jeg så ingen effekt med middelet på. Kanskje litt, men ikke verdt lukten og det klisset middelet gjorde. Det så ut som katten vår hadde fått skabb...Dessuten fant vi likevel flått på dem.

Jeg kommer til å bruke opp middelet, men det blir neste sommer samtidig med flåtthalsbånd (sånn dyrt et som faktisk virker). Jeg ville ikke bruke flåttmiddel på Ylva når hun var så ung, likte ikke tanken på å gi henne gift. Dessuten har jeg kanskje plukket 5-6 flåtter av henne gjennom hele sommeren (uten å bruke dette middelet eller noe annet). Det er ikke mye med tanke på at vi går tur i områder med MYE flått hver eneste dag. Og at vi i tillegg har to katter som ofte er fulle av flått til tross for at de får flåttmiddel.

Jeg anbefaler ikke dette middelet med mindre man har en veldig korthåret hund, men tror ikke jeg ville bruk det da heller. Det lukter, er dyrt og virker ikke. Det er i hvert fall min erfaring :-) Tenkte jeg skulle likevel skrive en anmeldelse, da jeg lovte det i sommer etter at jeg fikk det i posten!

Pakke fra Canis

Bestile masse godis og bein fra Canis på mandag, og i går kom pakken min.

 

En stykk spent voffs....

1 kg. tørket vom, et hefte "lederskap og dominans - fakta eller overtro?", 6 fylte bein, 5 tyggesko og en levertube. Betalte vel 400 kroner eller noe med frakt. Disse vom-greierne var mye større enn jeg hadde trodd - dessuten lukter de pyton. MEN - Ylva elsker dem. Også holder de ganske lenge, så det er veldig greit å gi henne litt sånt når jeg skal bort en time eller to. Så lenge hun er opptatt med noe så merker hun ikke at jeg er borte engang :) Dessuten var det veldig billig for en kg, tror det kostet 40 kr eller noe :)Gleder meg til å lese dette heftet :)

Ylva elsker disse skoene. Kostet 10 kr per stykk."Får jeg virkelig LOV til å tygge på sko??"

Ylva og Faro var alene i går i 2 og en halv time, jeg satt på jakt ute i skogen. Tror det gikk veldig fint, men må nesten prøve å få ta opp lyd så jeg har litt kontroll og vet om det fungerer. Tror hun bare ligger å sover, men er jo ikke sikkert.

De blir alene ganske lenge i kveld også, for da skal vi på fest fra kl 8 til 2-3 på natta. Skal gå en god tur med dem først så jeg håper hun bare legger seg til å sove. Skal få masse godis, men jeg kjenner at jeg gruer meg til å forlate henne så lenge... Broren min skal holde henne litt med selskap da, så jeg regner med at det går bra.

Targetstick! Guide til å lage selv

Jeg har begynt med targeting! For dere som ikke vet hva det er så er det en pinne der hunden skal ta nesen borti tuppen på pinnen. Dette er klikkertrening og man kan bruke metoden til å lære hunden mye morsomme triks som kan være vanskelige og slitsomme å lære uten en targetstick. Feks. å skru av og på lys (lysbryter), lukke skap, krype, snurre rundt osv osv. Det er endeløst! Dessuten er det utrolig gøy.

Jeg har laget en selv helt gratis. Jeg fant en eikepinne i garasjen som var passe lang, spikket den litt tynnere og formet håndtak og litt tykkere på tuppen der hun skal være borti. Så pusset jeg den med sandpapir før jeg farget tuppen med tusj. Enkelt og greit. Vasket tuppen med vann etterpå sånn at det ikke skal være sånn lukt på den, og sånn at jeg er sikker på at hun ikke får i seg noe tusj hvis hun finner på å slikke.

Så det var veldig enkelt - og helt gratis.

Her er targetsticken min! Fordel å ha litt lengde på den, så man kan styre hunden et stykke unna, feks om man vil den skal krype... Eller om man vil den skal gå inn i et bur, i en avmerket sirkel osv :-)

Her tar hun nesen borti, søsteren min fikk ikke med seg øyeblikket da hun var borti.. Men dere skjønner tegninga!

Lær hunden til å følge etter og klikk når den er borti, men KUN ytterst på targetsticken.Her følger hun etter!

Godbit hver gang hun er borti :-) Jeg bruker ikke klikkeren inne, da hun skvetter litt fordi lyden blir så høy. Så jeg sier bare "braaa" i samme tone hver gang.


Mulighetene er som sagt endeløse! Anbefaler alle til å prøve target :-)

Pakke fra Hööks: MASSE NYTT UTSTYR!!

Jeg har desidert fått den BESTE hundepakken ever, til dags dato. Betalte 470 kroner for alt dette, inkl moms, postoppkrav OG frakt. Kjempefornøyd. Neste gang jeg skal handle hundeutstyr blir det uten tvil hos Hööks igjen.

3 små skobein (ENDELIG kan hun faktisk få lov til å spise på sko!!!), ett digert bein, 2 kjempenydelige halsbånd pluss matchende kobbel til det rosa, sæle + matchende kobbel og 50 hundeposer helt til venstre som er litt vanskelig å se.

Hun ligger i skrivende øyeblikk lykkelig på gulvet med en av disse herlige skoene i kjeften.

To halsbånd. Begge passet perfekt :)

Veldig fine detaljer og godt stoff som er behagelig.

Sælen + kobbelet.

Sånn ser sælen ut på siden, kjempestilig.

FrontHer er halsbåndet i sølv. Nå ser hun ut som en EKTE diva altså...

Gutta kommer til å løfte ekstra mye på beinet når de ser denne heite dama her altså! ;)

Og her er det rosa halsbåndet.Likte det rosa best tror jeg. Svart og rosa ser utrolig bra ut.

Hva synes du? Handlet forresten noen av dere på hööks etter at jeg tipset om det i et innlegg?

Litt nytt utstyr til Ylva

Da fikk jeg endelig den lille pakken min fra Canis - etter 8 dager... Irriterende å ikke få svar på e-postene mine heller. Fikk beskjed på mandag at den var sendt med A-post og ville være hos meg om 1-2 dager. Jeg fikk den derimot i dag, 6 dager etter at den var sendt...

Men bortsett fra sen levering, så er jeg ganske fornøyd. Størrelsen på godbit-bagen var litt overraskende da, trodde den var mye større enn det den var. Sælen var veldig fin og myk, men halsbåndet litt for stivt. Jeg kjøpte litt småtteri bare fordi jeg hadde et gavekort stående, men kommer nok ikke til å bestille utstyr fra Canis igjen. De har et kjekt forum som jeg er aktiv på, men nettbutikken kan jeg ikke skryte av. Da velger jeg heller "billig-sider" som Nettdyret og MyPetShop.

Godbit-bag, sæle og et lite halsbånd. Med porto OG minus 60 kr i gavekort, kom det likevel opp mot 300 kr. Canis er dyrt.

Søta med sælen på! Syns hun kledde den skikkelig godt :-)Snuppa mi <3Tenkte jeg skulle fjerne teipen på mandag og se om ørene står. Blir spennende!Titt-titt!

I dag har vi forresten utforsket mye rart, hun har sovet lenge siden vi kom hjem! Vi dro og besøkte foreldrene til Lasse (kjæresten min) i sta, og der fikk hun så smått hilse på schæferen deres Bera. Vi var nede i fjøra, og da fikk Ylva putte potene i saltvann for første gang. Så vandra vi litt rundt, før vi dro til en annen plass og der fikk hun hilse på en slektning av meg. Hun har også fått hilse på noen av nabo-barna i dag. Alt går veldig fint på den fronten, og jeg er veldig nøye på at så lenge hun ikke vil hilse på alle - så trenger hun heller ikke gjøre det. Alt går i hennes tempo, alt skal være en positiv ny opplevelse!

Jeg utnytter også mye at hun fotfølger meg, og er nøye på å rose henne masse når hun kommer bort til meg. I dag prøvde jeg ut to sitt-øvelser og fikk henne til å sitte begge gangene. Selvfølgelig med litt håndbevegelser da, hehe. Jeg er så stolt av henne, og jeg ante ikke at jeg hadde denne overbeskyttende rollen i meg... Jeg føler meg som en ansvarlig mor, og min rolle er å gi henne det beste av verden.

Forresten så har kjæresten min forelsket seg litt i henne også... Ikke hver dag man ser en muskuløs tøffing ligge rullende på gulvet og leke bare for å gjøre en liten valp fornøyd ;-)

Test av produkt: Shampoo og leave in by Chris Christensen

Vi har en langhåra katt, og da tenkte jeg at han godt kunne få et bad! Som de fleste katter er han ikke så veldig glad i vann, men det er nødvendig at vi bader han regelmessig ettersom han har en tendens til å få både bæsj og annet dritt i pelsen sin...

Bilder før, etter og underveis:

Dette bildet tok jeg i går.

Dette var tatt rett før dusjing. Som dere kan se er pelsen hans ganske så fin fra før, med unntak av å se litt "ustelt" ut kanskje...

Jeg brukte bare shampoo og leave in etterpå, ettersom han ikke syntes det var noe gøy å dusje og fordi jeg ikke ville stresse han eller gjøre han ALT for sur på meg... Han hoppet opp på ryggen min og laget mange fine kunstverk, som jeg sikkert fortjente etter å ha fornærmet han sånn :-)

"Du ekke sur, Simba?"

"Neida, mamma, bare litt jævlig sur..."

Resultat! Børstet han littegrann, men han er ikke helt tørr under enda. Men jeg syns han ble veldig fin og ser forskjell, til tross for at jeg ikke brukte balsam. Jeg bare dro leave-in-sprayen gjennom pelsen hans etter å ha sprayet det inn i hendene mine. Ville ikke at han skulle slikke i seg for mye av produktet.

Dusjen bare fra halsen og ned, så under ørene hans er han fortsatt litt "fett" i pelsen.Alt i alt veldig fornøyd, og gleder meg til å bruke produktet på Ylva! Pelsen hans ble suuuupermyk, til tross for minimalt med leave in og ingen bruk av balsam. Så shampoen i seg selv er et veldig bra produkt som gjør pelsen myk, lukter godt og ser glansfull ut.

Jeg har brukt disse produktene, med unntak av balsamen.

Om du vil lese mer om hvem Simba er, kan du trykke her.

Hvilke pelsprodukter bruker og anbefaler du?

Pelspleie - hundeshampoo, balsam, leave in!

Da har jeg mottatt pakken min fra Dyrlegebutikken. Jeg har kjøpt produkter fra Chris Christensen etter anbefalinger fra oppdretter om å bruke den på Puff-pels. Kostet meg omtrent 500 kroner for alle tre produktene, men jeg synes det er viktig med god kvalitet... Jeg har en hårkur til meg selv som koster 400 kroner, så akkurat når det kommer til HÅR er jeg ikke akkurat gjerrig.Noen som har prøvd denne serien? Fikk også med litt godbiter som jeg skal spare til Ylva! Tror tyggebein kommer godt med så jeg slipper å få alle skoene mine ødelagt ;-)

Jeg vet det er kvalitetsprodukter, men kan dessverre ikke skryte av servicen i Dyrelegebutikken på nett. Jeg fikk ikke pakken min før 2 uker jeg bestilte og jeg sendte dem flere e-poster og lurte på om jeg kunne få et sporingsnummer, men fikk aldri svar... Men jeg fikk den jo til slutt, da.

FlåttmiddelJeg skal nå prøve dette middelen fra "Telemark Urtebrænderi". Mest til katten faktisk... Det er så ille om sommeren at jeg ikke tør å ha katten på fanget, fordi det drysser små flått fra han over på meg. Og jeg er livredd flått etter at jeg fikk bakterien sommeren 2008 og ble alvorlig syk far en flått. Så jeg tar ingen sjanser.

Noen som har prøvd dette middelet? Skal jo bruke det på Ylva også, det er en spray som man sprayer på pelsen i tillegg til en salve man kan smøre på båndet. Håper flåtten skyr katta mi fullstendig etter at jeg har smørt det på han, og det er jo bare på finværsdager flåtten er som verst. Ellers går det greit...

Kommer til å gi tilbakemelding og skrive produktanmeldelse etter å ha prøvd det denne sommeren på både katt og hund! :-)

Pakke i posten + mer hundeutstyr!

Da har jeg mottatt en pakke fra nettdyret, hentet den nå nettopp. Den har bare det helt basiske jeg trenger, og jeg kommer antakelig til å bestille mye mer dilldall senere. Men det kan jeg vente med til jeg har startet å jobbe i sommer så jeg har nok penger til 12-ukers vaksinen og evt. valpekurs. Venter også en pakke med shampoo, balsam og Leave In Spray fra ChrisChristensen.

Pakken fra nettdyret var under 500 kroner, og pakken fra Dyrlegebutikken som jeg venter på kom på ca 550 kroner! Så da har jeg klart å holde meg til ca 1000-lappen på nødvendig utstyr så langt - som er kjempebra. Vil ikke kjøpe masse tull før jeg vet jeg har penger nok til det jeg MÅ ha penger til!Langline, gummileke som man kan gjemme godbiter i og som smaker mint, halsbånd og kobbel, MASSEEE godbiter og vann/matskål med stativ. Fikk visst to halsbånd, som sikkert var en dobbelklikk fra min side... Men gjør ingenting, for da har jeg ett ekstra hvis det ene blir ødelagt.Jeg har også noe utstyr fra Australia! Dette fikk jeg gratis på World Dog Show som jeg var på i november i Sydney. En frisbee beregnet for hunder, boks som inneholder hundeposer og et teppe som suger opp vann og fukt fra pelsen. Komisk at teppet var akkurat samme farge som sofaen vår! Men dette er kjempepraktisk, jeg har tatt vare på det siden jeg fikk det i håp om at jeg kunne bruke det på min egen hund en gang. Kunne godt brukt det på Rambo eller Faro, men ville vente  - og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Har du bestilt fra nettdyret?

Hvilken nettbutikk anbefaler du og hvilken bruker du å bestille fra?Ylva, født 26/3/2011. Frigg, født 23/3/2013.

Hei og velkommen til bloggen om Ylva og Frigg. Her kan du lese om hverdagen med mine to herlige jenter! Vi trener konkurranselydighet og agility. For å lese mer detaljert om hvem vi er, klikk på "Litt om oss".


hits